Inkarnation – Pernille L Stenby

img_3369-2

  • Titel: Inkarnation
  • Forfatter: Pernille L Stenby
  • Sprog: Dansk
  • Sider: 432
  • Udgivelsesdato: 12 august, 2018
  • Forlag: Ulven og Uglen
  • Bedømmelse:

Webp.net-resizeimage (4)

Jeg har siden jeg først hørte om den rigtig gerne ville læse Inkarnation, og jeg var super heldig og vinde et eksemplar af den til mig og min bedste veninde, så nu har haft muligheden for at gøre det, og jeg var virkelig ikke skuffet!

Inkarnation af Pernille L Stenby er en helt speciel bog. Jeg læser rigtig meget, og størstedelen af de bøger jeg læser er YA fantasy, så jeg har efterhånden set rigtig mange forskellige tag på genren. Alligevel lykkedes det mig med Inkarnation at finde en bog der skilte sig ud fra alle de andre bøger jeg har læst.

Mit første indtryk af Inkarnation var: ‘Wow, sikke et cover! ‘ Bogen er vildt flot og lækker at få i hænderne. Jeg havde set billeder af den før, men at se en flot bog i virkeligheden er altid noget helt andet end at se den på billeder. Jeg samler trods alt på bøger, så selvom man jo helst ikke skal dømme en bog på omslaget, kan jeg heller ikke sige at jeg er ligeglad med det (Selvom det selvfølgelig ikke er det jeg bedømmer bogen ud fra i sidste ende).

Udover coveret var jeg også helt vild med de tegninger der er i bogen. Jeg bliver altid glad for at se små illustrationer i bøger, det gør – i hvert fald ifølge min mening – at bogens universet kommer til at virke endnu mere levende.

Screenshot_20180928-184850

Nå, men nu må jeg hellere til at komme i gang med at fortælle om bogens indhold.

Jeg brugte en stor del af bogen på at være rimelig forvirret. Det giver mening eftersom Mes (Hovedpersonen) også selv er virkelig forvirret. Hun er trods alt lige vågnet op i en ukendt krop, og det eneste hun er helt sikker på er at hun ikke burde være levende. Men det er hun, og det efterlader to store spørgsmål: Hvorfor og hvordan?

Personligt syntes jeg at denne forvirring virkede rigtig godt. Det gjorde mig vildt nysgerrig på hvad der egentligt foregik og hvad der var sket, og jeg blev mega mistænksom overfor alle karaktererne. Jeg blev meget hurtigt helt opslugt af bogen, og jeg havde rigtig svært ved at lægge den fra mig igen.

Screenshot_20180928-185633 (1).jpg

På trods af at Mes ikke har mistet sin hukommelse og ikke ved hvem hun er, har hun stadig meget personlighed og hun er ligesom de andre karaktere meget velskrevet. Alle karaktererne virkede meget troværdige og kom ikke til at minde for meget om hinanden. De havde allesammen deres helt egen personlighed, og gjorde historien mere levende. Jeg glæder mig virkelig til at høre mere om dem i toeren, især nogle af de karaktere der ikke var særlig meget med, såsom Saru, kunne jeg rigtig godt tænke mig at lære bedre at kende.

Jeg var også meget nysgerrig over selve bogens univers, og de forskellige egenskaber eleverne på Rovel Akademi havde. Eftersom Mes heller ikke forstår den verden hun er vågnet op i, er den viden man får om universet også begrænset, og jeg glæder mig til at lære det bedre at kende i næste bind, men det man lærer om verdenen i dette bind har jeg allerede rigtig godt kunne lide. Det er en  anderledes og spændende verden, og jeg er især meget spændt på at høre mere om Kastellet der styrer samfundet.

Jeg var rigtig begejstret for LGBTQ+ elementerne i bogen. Det er altid fedt at læse bøger der inddrager det, og jeg er især glad for at se det i en fantasy bog, da det nogen gange kan være svært at finde.

Det eneste jeg var knap så glad for ved bogen var romancen. Bogens handling strækker sig kun over godt et døgn, og selvom det på mange punkter fungerer rigtig godt, får det kærligheden til at virke en smule rushed. Det er selvfølgelig bare et spørgsmål om smag og behag, men jeg foretrækker når kærlighed er mere slow-burn i bøger, og får tid til udvikle sig over et lidt længere stykke tid, så man får tid til virkeligt at se forholdet mellem karaktererne udvikle sig.

Alt i alt var jeg dog rigtig glad for bogen og giver den 4 ud af 5 stjerner. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse fortsættelse og andre bøger Pernille kommer til at skrive i fremtiden.

Screenshot_20180928-185554.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s