Flugten fra Ildvæveren – Christina E. Ebbesen

Screenshot_20190126-142405_Instagram

  • Titel: Flugten fra Ildvæveren
  • Forfatter: Christina E. Ebbesen
  • Sprog: Dansk
  • Sider: 40
  • Udgivelsesdato: 11 januar, 2019
  • Forlag: Ulven og Uglen
  • Bedømmelse:

Webp.net-resizeimage (5)

Da jeg først hørte om Christina E. Ebbesens kommende bog Sumpbaronens Rejse vidste jeg at den helt klart ville være noget for mig. Problemet var bare, at der var rimelig lang tid til at den udkom, så jeg måtte forsøge at vente tålmodigt og få styr på spændingen indtil da. Men selvom Sumpbaronens Rejse endnu ikke er udkommet (Det gør den d. 11. februar, så der er ikke lang tid til mere!), så behøvede jeg heldigvis ikke vente helt så længe på at få en lille smagsprøve på eventyret.

For Christina E. Ebbesen har nemlig været så fantastisk at give os læsere muligheden for, at tage et lille smugkig ind i det univers hun har skabt, allerede en måned før eventyret rigtig går i gang. I samarbejde med forlaget Ulven og Uglen, har hun udgivet en lille ’prequel’ novelle, der følger Rubin (Den ene af hovedpersonerne i Sumpbaronens Rejse) og hans flugt fra rigets patron.

Rubin er nemlig forlovet med patronen, men han har intet ønske om at blive sammen med ham. Tværtimod arbejder han alt hvad han kan på at komme væk fra patronen – der er fuldkommen besat af Rubin – og hans rådgiver, der ikke just har Rubins bedste i sinde.

I novellen får vi et indblik i præcis hvad det er Rubin flygter fra i Sumpbaronens Rejse, og selvom Ebbesens sprog var yderst velformuleret og historiens fortællerhastighed var lige tilpas, gjorde den stadig ondt at læse. Rubin lever nemlig alt andet end et godt liv hos sin forlovede, og hans historie vækkede undervejs en masse følelser – primært vrede rettet mod patronen og hans rådgiver, samt tristhed og en stærk følelse af uretfærdighed over alle de ting Rubin kom igennem.

Jeg nød virkelig Flugten fra Ildvæveren (selvom ’nød’ måske ikke er det helt rigtige ord, for hvor får man bare ondt af Rubin!), og selvom den på sin vis gjorde ventetiden en hel del bedre, må jeg også konstatere at jeg nu kun er blevet endnu mere spændt på at læse Sumpbaronens Rejse.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s